Tacopaj och annan inspiration

Vad tycker vi är gott till tacos?

Ananas, avokado, banan, fetaost, guacamole, gräddfil, gurka, majs, riven ost, paprika, rödlök, gul lök, ruccola, isbergsallad, jalapeños, cheddardip, ekologisk tacokrydda, tacosås mild/mellan/stark, tomatköttfärs, kyckling, lax, mjuka små och stora bröd, hårda skal, tacochips/dippers…

Ladda ner tacopajbladet med inspiration här.

TACO PAJ
Ca 8-10 bitar, ugn 175 grader i ca 20 minuter.

1 pkt maizena pajdeg

1 kg blandfärs

2 påsar taco krydda

2dl (1burk) crème frache light

1 bit ost, inte så stor

1 burk tacosås, den styrka man gillar

 

GÖR SÅ HÄR:

Börja med pajdegen. Gör den, enligt anvisningarna på paketet, i B-t-B vispskål.

Stek köttfärsen. Häll på kryddorn (precis som när du steker köttfärs till vanliga tacos).

Riv osten på riv-i-box. Blanda crème fraiche, tacosås och ost i t.ex. B-t-B mini vispskål.

 

Häll kallt vatten i kaveln och kavla ut pajdegen på degunderlaget. När den är ca 30 cm i diameter, flytta över den till silikon pajform. Den skall även täcka kanterna. Lägg i köttfärsen. OBS! Den behöver inte förgräddas. Täck köttfärsen med ostblandningen och sätt in i ugnen.

Låt den bli varm och få lite färg. Servera med en sallad och ev. tupperware brödet.

 

Tacoinspiration:

Ananas, avokado, banan, fetaost, guacamole, gräddfil, gurka, majs, riven ost, paprika, rödlök, gul lök, ruccola, isbergsallad, jalapeños, cheddardip, ekologisk tacokrydda, tacosås mild/mellan/stark, tomatköttfärs, kyckling, lax, mjuka små och stora bröd, hårda skal, tacochips/dippers…

 

MUMS!

http://www.anapneo.se