Tacopaj och annan inspiration
Ananas, avokado, banan, fetaost, guacamole, gräddfil, gurka, majs, riven ost, paprika, rödlök, gul lök, ruccola, isbergsallad, jalapeños, cheddardip, ekologisk tacokrydda, tacosås mild/mellan/stark, tomatköttfärs, kyckling, lax, mjuka små och stora bröd, hårda skal, tacochips/dippers…
Ladda ner tacopajbladet med inspiration här.
TACO PAJ
Ca 8-10 bitar, ugn 175 grader i ca 20 minuter.
1 pkt maizena pajdeg
1 kg blandfärs
2 påsar taco krydda
2dl (1burk) crème frache light
1 bit ost, inte så stor
1 burk tacosås, den styrka man gillar
GÖR SÅ HÄR:
Börja med pajdegen. Gör den, enligt anvisningarna på paketet, i B-t-B vispskål.
Stek köttfärsen. Häll på kryddorn (precis som när du steker köttfärs till vanliga tacos).
Riv osten på riv-i-box. Blanda crème fraiche, tacosås och ost i t.ex. B-t-B mini vispskål.
Häll kallt vatten i kaveln och kavla ut pajdegen på degunderlaget. När den är ca 30 cm i diameter, flytta över den till silikon pajform. Den skall även täcka kanterna. Lägg i köttfärsen. OBS! Den behöver inte förgräddas. Täck köttfärsen med ostblandningen och sätt in i ugnen.
Låt den bli varm och få lite färg. Servera med en sallad och ev. tupperware brödet.
Tacoinspiration:
Ananas, avokado, banan, fetaost, guacamole, gräddfil, gurka, majs, riven ost, paprika, rödlök, gul lök, ruccola, isbergsallad, jalapeños, cheddardip, ekologisk tacokrydda, tacosås mild/mellan/stark, tomatköttfärs, kyckling, lax, mjuka små och stora bröd, hårda skal, tacochips/dippers…
MUMS!
http://www.anapneo.se