Mikrovågsugnskladdkaka, Ur "Kladdkakor" av Maria Öhrn
Serveras nygräddad med glass eller grädde till.
175 gram smör eller margarin
3 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1. Smält matfettet i MicroPluskannan 30 sek-1 minut.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i Mått & Mix eller Bake to Basic skål.
3. Tillsätt matfettet.
4. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i SnabbShakern och rör ner i äggsmeten.
5. Ställ Silikonform Rund eller Silikon Pajform på microvågsugnens tallrik och häll i smeten.
6. Grädda i micron i 6-8 minuter. Kontrollera att kakan är kladdig.
7. Servera och njut.
MicroPlus-kanna
Måttset
Bake-2-Basic skål
SnabbShaker
Silikon Rund
Exclusiv Låg Trio
Avanti Tårtspade/Smörkniv
Mamma Ulricas klassiska kladdkaka
Jag brukar blanda ihop allt i en kastrull så att sockret smälter för att slippa knaster i kakan.
Ta dubbel sats till Silikon Rund så blir den riktigt mäktig.
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl
1 dl olja (raps eller mat, ej oliv)
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
ev kokos & smör att "bröa" formen med
1. Blanda ihop allt.
2. Häll kokos i botten av formen, med eller utan smör först.
3. Häll i smeten.
4. Grädda på 175 grader i ca 30 minuter.